Gästblogg av en ny Bästeråsare.

Hej på er,

Jag heter Stina Ardenfors, är 22 år gammal och bor numera i Västerås.

Jag är gift med fantastiska Eliaz Ardenfors och vi har en son på 8 månader, lilla Timotheus.

I slutet av maj i år flyttade vi till Råby i Västerås från lilla Odensbacken. Vi var ungdomsledare i Odensbackens pingstkyrka i ca 4 år varav Eliaz var anställd 3 av de åren. Jag arbetade som barn- och ungdomspastor i cirka två år i en annan församling i Hampetorp med deras scoutverksamhet med ungdomsverksamhet. Vi samarbetade på ett sätt så att det gick ihop med det ungdomsarbetet jag och Eliaz byggde på i Odensbacken. De åren vi varit i Odensbacken har varit helt fantastiska men också väldig tuffa. Vi har haft äran att bygga upp ett ungdomsarbete helt från grunden och fått forma det så som vi velat och som vi känt att Gud velat.

Vi gick från att ha möten där det endast var jag och en till sittande i ”publiken” när lovsångsteamet gick fram, till att fylla hela det rummet så pass att vi behövde byta lokal. Det växte från cirka sju personer till över 30-40. All ära till Gud för det! Vi har fått förmånen att vara med och leda massor utav ungdomar till tro och sedan fått döpa dem. Det har varit fyra fantastiska år!

Men för ungefär ett år sedan kände vi att Gud sa att det var dags för något nytt. Det var dags för oss att flytta till Västerås och engagera oss i Lifecenter för att få både träna och vila. Och det var också dags för ungdomarna, som vi hade tränat, att få testa sina vingar och få ta över rodret.

Men varför just Västerås? Allt började för några år sedan med att jag, Eliaz och vår vän Pontus var på Uprising i Lifecenter Västerås i april 2015 och vi var helt tagna. Det var en av de saker som inspirerade oss till att starta R.E.D (ungdomsarbet vi arbetade med) och vi tog med oss mycket av det vi hade sett och hört på Uprising in i vårt bygge.

Efter den kvällen på Uprisning i Västerås började en resa i Odensbacken men samtidigt började en tydlig resa för oss med Lifecenter.

Vi har besökt Lifecenter många gånger sedan den kvällen och vi har haft bra kontakt med Per-Johan och Ulrica, Robert och Amanda och även Tim och Ebba, alla pastorer / ledare i Lifecenter. Per-Johan och Robban fångade upp oss för några år sedan, jag minns inte riktigt hur eller när men de har betytt massor för oss under vår resa i Odensbacken och i beslutet att flytta. Det har varit skrämmande att släppa allt och flytta till en helt ny stad men vi vet att Gud har omsorg om oss och att det bästa ligger framför.

Vår ”go to” bibelvers har alltid varit Matteusevangeliet 6:33

”Sök först Hans rike och Hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. ” Det är en fantastisk vers som har hjälpt mig våga gå den väg Gud har för mig och speciellt nu i flytten.

I och med starten av vårt nya kapitel här skulle jag vilja be er om att ta med oss i era böner. Be att allt ska falla på plats för oss och att vi ska landa helt och fullt här i Bästerås!

Hälsningar från Stina Ardenfors

- ny västeråsare

Ulrica Stenstrand