Min egen Rockstjärna.

Helgen som kommer är det stor partyhelg på ingång. Vi har vår årliga kvinnokonferens ”Celebrate Her” i Lifecenter och så fyller vi år maken och jag. Det gör vi varje år :) och varje år fyller får vi år (nästan) samtidigt. Idag fyller min älskade PJ 54 år och på söndag är det min tur, då blir jag också 54 år. Så - en dag varje år har jag en äldre make, den 28 september. Varje år.

PJ har ständigt mycket på gång. Han har visioner och projekt nästan i det oändliga. Han fyller visserligen 54 år idag, men hans energi slår de flesta 25-åringar på fingrarna.

Mycket kan sägas om min Pastor PJ. Gud gav honom mycket personlighet. Snart har vi varit tillsammans i 39 år så vi känner varandra väl och ändå upptäcker vi nya sidor hos varandra, det är ju så kärleken fungerar om det går åt rätt håll.

I vår ungdom ville han bli rockstjärna de luxe med sitt långa, permanentade hår. Och det blev han nästan också. Rockstjärna alltså, i alla fall lite grand. På det glada 80-talet var det mycket hårdrock som pumpades ut genom högtalarna, idag är det betydligt stillstammare än så… fast ibland skiner hårdrockaren igenom och då lyser hans vackra blå ögon på ett speciellt sätt.

Jag skulle ju också kunna skriva om golfen, alla hus och kyrkbyggnader han har (och fortfarande) renoverar, jakten och fisket. Äventyraren i honom lyser väl igenom mest just nu. Resorna till Alaska, vildmarken i Ryssland och andra ställen ”in the middle of nowhere” lockar på ett charmigt sätt.

Om du har mött min Pastor PJ så har du nog inte glömt det mötet. Han fyller ett rum, men framför allt fyller han mitt hjärta och har så gjort sedan jag var 15 år. Det var ju då vi blev ihop och det var också den första födelsedag vi firade tillsammans, hösten 1980.

Ja, visst var vi galet unga. Men vilken förmån att få växa upp ihop, att präglas ihop, gå till skolan ihop, ta studenten och körkort ihop och sedan 33 år tillsammans bygga äktenskap och familj ihop.

Framför allt beundrar jag dig PJ för att du aldrig ger upp. Ibland är du oerhört frustrerad på utmanande situationer vi möter. Men det rinner av efter ett tag och så går du vidare. Igen och igen och igen.

Tro nu inte att vi aldrig mött svårigheter i våra liv, för det har vi. Ingen har ett perfekt liv, inte vi heller. Det blåser höga vågor på ”toppen” och ensamheten kan slå till som ett slag i ansiktet även hos familjen Stenstrand.

Jag är oerhört tacksam att Gud gav mig en man som talar tro när Livet kantrar, som ger mig och min familj trygghet och som ständigt utmanar oss att ”komma över på segersidan” när vi känner för att ge upp. Och så skrattar vi mycket med och åt varandra :)

Per-Johan är äldst av sju syskon, de är sju barn på nio år. Och jag är lillasyster, men vi är ”bara” tre. En storebror de luxe och en lillasyster som hittade varandra. Jo, men det har gått alldeles utmärkt.

Idag är det din dag Per-Johan Anders Edward Stenstrand.

Du förgyller mitt liv konstant.

Jag älskar mitt liv med dig min käre PelleJohansson. Du är min egen Rockstjärna.

Stort GRATTIS på födelsedagen!

Vi är på god väg honey, men jag vill bli riktigt gammal med dig!

Jag avslutar med ett av PJ.s favoritbibelord som han ofta citerar:

”Uthållighet är vad ni behöver för att kunna göra Guds vilja och få vad han har lovat.”

Hebreerbrevet 10:36

Du är uthållig PJ.

Älskar dig!

Hälsningar från

Ulrica - din fru (fortfarande 53 år…)

Ulrica Stenstrand