Celebrate Her 2019

Jag älskar Sverige och vill inte bo någon annanstans i världen. Men - ibland är det bra trist att vi behöver flytta, sluta våra jobb eller ännu värre - dö - innan vi tackar, hedrar eller hyllar varandra.

Nej, den kulturen vill jag inte ha i min familj eller på min arbetsplats som även är min kyrka :)

I mitt eget fall har jag säkerligen gått till överdrift åt andra hållet alltför många gånger. Jag är så tacksam för tacksamma, enkla, trogna och lojala människor i min närhet så det kläcker jag ur mig så ofta jag kan. Ibland kan nog superlativen hagla lite väl mycket. Men hellre det tänker jag. Att få mycket uppmuntran har ingen dött av.

Lördagen den 28 september har vi återigen glädjen och förmånen att få hälsa kvinnor i alla åldrar och storlekar till en heldags konferens, det är dags för ”Celebrate Her”. För nionde året i rad samlas vi för att skratta ihop, be ihop, få undervisning ihop, fika ihop och kanske gråta en skvätt ihop. Vi ber och hoppas att det är en uppmuntrande atmosfär för vi vill fira just dig - det är du värd min vän!

Att Livet kan vara jobbigt ibland behöver jag inte berätta för dig. Knepiga och tråkiga situationer går vi alla igenom. Tyvärr. ”Men det är inte hur vi har det, utan hur vi tar det”. Det är förunderligt hur olika vi människor tacklar detta Liv vi fått.

Kan det vara så att vi med en positiv grundsyn klarar oss bättre igenom tuffa säsonger? Det är i alla fall helt klart så att vi klarar av Livet så mycket bättre tillsammans med den Gud som skapat oss och som inget hellre vill än att ha kontakt med oss. Oavsett vad vi går igenom lämnar Han oss aldrig. Vilket löfte!

I år har vi temat ”Generationer” på Celebrate Her. Själv har jag många ”roller”, ”titlar” eller ”etiketter” som Livet bara ”gett mig”. Dotter, syster, fru, mamma, svärmor, farmor (bästa titeln ever!), granne, kollega och vän… är väl några av de ”titlarna” jag bär med stolthet.

Som (snart) 54-åring tycker jag det är väldigt intressant att se hur generationerna för mig har tacklat Livet och som jag därmed präglas av. Min egen fnittriga lilla mamma, min underbara lika fnittriga mormor och min farmor som hade det lite bökigt i Livet.

Nu är jag själv farmor och kan se ”generationerna” framför mig formas, mitt framför näsan på mig eftersom vi får träffa våra små barnbarn ofta. Vi får be ”Gud som haver barnen kär…” ännu en gång, det är balsam för själen.

”Dagarna är långa, men åren är korta”. Jo, men så kan det kännas när barnen är små. Alla säger att Livet går fort, men väl använt är Livet tillräckligt långt. Njut av Livet där du är medan du är på väg dit du ska.

I år har vi en färgstark gästtalare - Pastor Sophia Barret från Audacious Church i Manchester, England. (www.audaciouschurch.com) som tillsammans med sin man Glyn bygger en fantastisk kyrka. Du kan redan nu gå in på deras hemsida och lyssna på deras podcast där bland annat Sophia finns med.

Vi har ett bibelord vi fått inför konferensen, det skickar jag med dig så här i slutet. Och du, har du inte anmält dig än så är det hög tid att göra det NU, den 25 september stänger vi anmälan så än finns det tid :)

Psalm 145:4

”Släkte efter släkte prisar dina verk och förkunnar dina väldiga gärningar”.

Känn dig riktigt varmt och innerligt välkommen till årets Celebrate Her! Vi ser fram emot att få möta just dig, det är ingen överdrift. Tvärtom! Du är hedersgäst.

Hälsningar från

Ulrica - förväntansfull

Ulrica Stenstrand