Gud är trofast.

I augusti 1993 flyttade vi till Västerås, PJ, jag och våra (då) små barn. Robert var 4 år och Victoria på väg att fylla 3 år. Själva var vi blott 28 år gamla, eller unga :) Hallegosingen då.

Som jag berättat förut så var det en utmaning för mig att flytta till Gurkornas Stad Västerås, det tog lite tid att landa här - men nu har jag landat för länge sedan. Västerås har blivit Bästerås för mig, jag vill inte bo någon annanstans. Det är viktigt att landa, var du än bor. Du kan inte ”sväva” runt, du behöver rota dig och ta en stad till ditt hjärta. Älska din stad, ditt land och bygden där du bor.

Jag älskar fortfarande den stad jag är född och uppvuxen i, Karlskrona. Det är och förblir vårt smultronställe, det gör gott för själen att få några dagar vid havet med jämna mellanrum. Men adressen är i Festerås. Som sagt, vi behöver landa och tala upp och gott om den stad vi bor i.

För mig var det väldigt utvecklande att flytta. Min värld blev snabbt större. Eftersom vi kom från den södra delen av landet tyckte jag att Västerås låg i ”Norrland”, men det gör det inte direkt :) Det finns väldigt mycket kvar ovanför gamla Vässan.

Sedan vi kom till Västerås har mycket positivt hänt med staden, och då menar jag inte bara Lifecenter även om det ”tillkom” utan att vi visste det när vi flyttade hit :) Nej, staden som en gång nästan enbart präglades av ABB och alla dess härliga ingenjörer, präglas också av småföretagsamhet idag. Det älskar jag eftersom både jag och maken är född i företagarfamiljer (jag gillar ABB också kära vänner…).

Dessutom används den vackra Mälaren på ett annat sätt numera. Det byggs stränder nästan ”mitt i stan” och så alla fina lägenheter / hus som ligger med vacker Mälarutsikt.

Västerås ligger även väldigt smidigt i landet. En timme till Stockholm, Örebro eller Uppsala till exempel och ska du flaxa ut i världen når du Arlanda på en timme. Det går också alldeles utmärkt att åka till Bästkustens Göteborg med direkttåg på 3 1/2 timme. Smidigt, eller hur?

Har du nyss flyttat? Stort GRATTIS! Du kommer möta nya vänner, nya grannar och kollegor, ny frisör, ny tandläkare… och förhoppningsvis tar du klivet och möter en ny kyrka. Har du flyttat till Bästerås så är Lifecenter en av många bra kyrkor i den här staden som skulle älska att få välkomna just dig.

Jag glömmer aldrig känslan av att vara helt ny i en stad. Kanske är det just därför det känns oerhört viktigt för mig att få nya människor att känna sig som hemma både i mitt hem och i den kyrka jag får förmånen att tjäna i som pastor.

Att komma från en annan del av landet kan vara en utmaning, tänk då om du kom från ett annat land med ett annat språk och kultur. Snacka om att känna sig ensam…

Jesus vet hur det är att komma ny, han var själv flykting. Han var tvungen att flytta. Långt bort. Han vet hur din framtid ser ut, han är redan där.

”We know not what the future holds, but we know who holds the future”.

Inte visste vi att vi skulle starta en kyrka, men det visste Gud och Han är trofast Livet igenom.

Önskar dig en riktigt bra höst! Och kom ihåg - ”Det är inte hur vi har det, utan hur vi tar det”, inklusive hösten 2019.

Hälsningar från

Ulrica - Västeråsare

Ulrica Stenstrand