Redo för hösten.

Välkommen tillbaka efter semestern, sommarlovet eller helt enkelt bara till vardagslivet igen. För - vad vore väl semestern i all sin glans om inte vardagen fanns? Det är lite som att allt börjar om från början igen, men ändå inte :) Ett helt nytt läsår ligger framför oss!

Oftast är rutiner bra för oss alla, även om semester och ledighet är mycket välbehövligt det också. Snart börjar skolorna, en ny hösttermin står för dörren. Det känns som efter maj månad säger det bara ”poff” så är sommaren över.

Under sommaren får vi (oftast) vila, möta släkt och vänner, grilla, bada, grilla igen, bada lite till och så är det väl skönt att slippa ställa väckarklockan!

När vi får vila kommer vi ofta fram till nya beslut, vi vill gärna förändra oss själva, bli en bättre mamma eller pappa, kollega, ja, bli en bättre människa helt enkelt och lyssna in oss själva lite mer så vi inte hamnar i ”ekorrhjulet” igen. Så bra! Heja dig om du tagit nya beslut.

Men du. Det viktigaste är att du lyssnat in Guds röst. Vad vill han för ditt liv? Inte vill han att du ska stressa ihjäl dig. Balansen i livspusslet hittar vi aldrig, den ligger inte ”gömd” någonstans längs med Livsresan. Jag tror vi skapar balansen i våra egna liv själva. Det som passar för dig och din familj stämmer troligtvis inte för min familj. Vi är alla olika och har olika kapacitet.

Vi har alltid (tyvärr…) haft våra föräldrar långt bort ifrån de städer vi bott i när barnen var små så vi fick ha andra (också fantastiska) barnvakter. En av de barnvakter vi hade hette Marie som själv hade fyra små barn och dessutom eget företag. Nu när jag tänker efter var det ju helt otroligt att hon dessutom tog hand om våra små, men för henne var det inga problem :) Vi är olika!

Hoppas att Livet känns bra för dig och att du är redo för hösten, en favoritårstid för mig. Det är sommaren också, och vintern och våren är ju helt fantastisk! Allt blir vad vi gör det till, även årstider.

Livet är också fullt av årstider. Många av oss har en gång sjungit med hög röst ”Sjungom studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår…” och du har väl hört talas om ”ålderns höst”? Nej, jag är inte där än, men kanske mina föräldrar börja komma dit… jag ringer dem varje dag, skulle gärna istället vilja besöka dem ”live” varje dag. Men det går inte. Jag bor i Västerås och de bor i Karlskrona. Men kärleken har inga avstånd säger mamma, ”relationen sitter inte i antal mil som skiljer oss” säger hon ofta. Så sant. Hon har lärt mig så mycket lilla mor.

Till slut vill jag skicka med dig några verser ur en mycket känd Psalm, kanske den mest kända någonsin. Gud vill att du ska hitta vila varje dag, inte bara på semestern. Det finns vila, skratt, glädje och frid att hämta varje dag oavsett vilken säsong du befinner dig i.

Psalm 23: 1-3

”Herren är min herde, mig ska inget fattas.

Han låter mig vila på gröna ängar,

Han för mig till vatten där jag finner ro.

Han ger liv åt min själv, han leder mig på rätta

vägar för sitt namns skull.”

Namnet Jesus är och förblir större än alla prövningar du går igenom. Amen!

”Don’t reduce God to the size of your emotions”.

Hälsningar från

Ulrica - utvilad

Ulrica Stenstrand