Det händer när du vilar.

Ja, nu är jag nog lite sen med att önska er alla en härlig sommar, men bättre sent än aldrig :)

I skrivande stund är det lite kyligare här i Gurkstaden som så här i början av juli månad som bäst håller på att förbereda för en gigantisk invasion av amerikanare, då menar jag inte människor… utan bilar.

Tusen och åter tiotusentals bilar kommer återigen till Bästerås, det är dags för 2019 års ”Power Meet” (eller om det numera heter ”Summer Meet”?). Väldigt många fina bilar, och en del annat bröte som alltid kommer med alla folkfester. De flesta sköter sig och så finns det en och annan som inte gör det, så är det alltid när många människor samlas :)

Nog om det. Jag kan berätta många roliga historier om Power / Summer Meet under de år vi bott här, men det tar vi en annan dag.

Jag tror de flesta av er som läser det här redan har semester eller också är de efterlängtade veckorna snart här. Tänk ändå att vi bor i ett land som erbjuder oss så många betalda (via våra skatter, icke att förglömma!) lediga veckor, det är en stor förmån!

För fem år sedan hade PJ och jag en riktigt låååång ledighet, vi hade (då) varit i tjänst i 30 år (nu 35 år) och behövde vila på djupet under en längre tid. Vi åkte iväg tre månader, det var välbehövligt.

Innan vi åkte fick jag 14 böcker av 14 olika personer av Thomas Sjödins fantastiska bok ”Det händer när du vilar” - jag såg nog trött ut :) Det är en riktigt bra bok som jag varmt rekommenderar. Sanningen är den att vi alla behöver vila, ta dagen som den kommer på semestern, vårda våra familjer, relationer… kanske inte göra något alls vissa dagar.

Trots att vi har så många förmåner runt oss idag lever vi mer stressat och fler är utbrända än någonsin. Psykisk ohälsa breder ut sig, speciellt bland våra ungdomar.

Oavsett om du har semester eller ej så finns det vila att hämta hos Gud i Livets alla säsonger. Det är väldigt intressant hur vi hanterar stress. En del blir stressade av lite medan andra har en oerhört hög stresströskel och då luras vi andra att tro att just de med hög tröskel inte har så mycket att göra.

Men Gud blir aldrig stressad.

”Rest is a weapon given to us by God. The enemy hates it because he wants you stressed and occupied”.

Min rekommendation under semestern är alltid att vila huvudet och dina tankar från sociala medier, bara att se andras ”perfekta” semesterbilder kan ju vara stressande. Vila är en färskvara, vi behöver få in det i vår rytm inte bara under semestern utan även mitt i vardagen. Vi är skapade att ge våra kroppar vila och sömn, det är läkande både för kropp och knopp.

Men allt handlar om rätt proportioner. Du ska inte bara vila, vi behöver arbeta också :) Det kallas för balans och alla balanserar vi olika mycket. Jämför dig aldrig med någon annan, men inspireras gärna.

Jag är då rakt ingen expert, men jag samarbetar med en som är det - Gud själv. Vill du komma tillbaka till höstupptakter utvilad och glad? Ta då tid med Honom som skapade tiden, Gud.

”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp”. Jeremia 29:11

Ha det bäst i sommar! Simma lugnt :)

Vi har Gudstjänster hela sommaren kl 11 i Lifecenter, du är alltid varmt och innerligt välkommen!

Sommarhälsningar från

Ulrica - Mrs Stonebeach

Ulrica Stenstrand