Den ultimate Gentlemannen.

Måndagen den 27 maj 2019 blev himlen berikad med en riktig Gentleman. Den dagen flyttade nämligen Sven-Ingvar Eriksson till himlen, otrolig älskad och saknad av främst sin familj men även av många vänner och den kyrka han var trogen och älskade att tjäna i, Lifecenter.

Att skriva några rader om Sven-Ingvar är inte svårt, han var nämligen den ultimate Gentlemannen med stort G. Sådana som Sven-Ingvar är sällsynta, tyvärr.

Sven-Ingvar var vår chaufför när vi skulle ha gäster i kyrkan, den uppgiften gjorde han så bra att våra gäster nästan tappade hakan. Han behandlade alla som om de vore kungar och drottningar, det skulle vi alla göra egentligen.

Under många år var Sven-Ingvar en stolt och mycket duktig polis, den tiden talade han ofta varmt om. Erfarenheten som polis gjorde att han hade ”ögon i nacken” och vi kände oss säkra när Sven-Ingvar fanns i närheten.

Han var även chaufför när våra barn gifte sig, den uppgiften skötte han så bra så jag kan gråta av både glädje och tacksamhet att de fick med just honom ”på ett hörn” på deras bröllopsdagar.

Sven-Ingvar var lojal, trogen, talade aldrig illa bakom någons rygg. Han var en mycket fin och en väldigt stilig man, vi hade gärna behållt honom här nere på jorden många år till. Den sista tiden präglades hans liv av sjukdom och jag gråter av glädje ännu en gång när jag nu vet att han är i himlen, återigen frisk, fri från den sjukdom som tog hans liv. Troligtvis kör han omkring i en fräsig sportbil och njuter av det himmelska livet.

Sven-Ingvar och hans fina fru gillade att resa. Nu har han gjort sin sista resa, det blev den himmelska destinationen och jag inte bara tror, jag vet att han njuter av sin tillvaro :)

Framför allt var Sven-Ingvar en av de allra första som gick med i Lifecenter när vi startade vår kyrka år 2000, och han blev oss trogna ända in i slutet. Vi har bilder där han står och fixar med de första stolarna… vi är många som har bilder inom oss av en leende, trofast, lojal, ständigt bedjande, stilig och alltid uppmuntrande Sven-Ingvar. De bilderna kan ingen ta ifrån oss.

Han var ett föredöme i mycket, inte minst när det gällde sin Gudstro.

Det är svårt att beskriva denne Gentleman, orden känns för futtiga och små. Inga ord kan beskriva honom, men just orden ”trofast” och ”lojal” ringer i mitt inre när jag tänker på Sven-Ingvar.

Sven-Ingvar Eriksson. Stort TACK för att vi fick lära känna dig, jobba med dig, bygga kyrka med dig. Det var verkligen en enorm förmån.

Du fattas oss Sven-Ingvar! Vila i frid. All vår kärlek till din fina familj.

”Earth has no Sorrow that Heaven cannot heal”.

Hälsningar från

Ulrica - en av Sven-Ingvars många vänner

Ulrica Stenstrand