En liten stor värld.

När jag skriver det här så har vår dotter Victoria precis kommit hem till Sverige några dagar, det är kusinbröllop imorgon (lörd 18 maj) för våra barns vackra kusin Melinda, hon gifter sig med stilige Ludwig. Släkten, (bauta)stora klanen Stenstrand samlas, det blir en stor och härlig bröllopsfest! Så roligt.

Idag fyller också vårt högt älskade lilla barnbarn Ingrid hela tre år. Älskade lilla busunge som bestämde sig för att komma till världen fem veckor för tidigt fyller år på självaste norska nationaldagen, ”syttende mai". Grattis Ingrid! Farmor och farfar älskar dig oändligt!

Att världen är liten, men ändå stor, behöver jag nog inte berätta för dig. Ibland när vi är på resande fot, på andra sidan jorden, mitt ute i ”ingenstans” är det inte ovanligt att vi stöter på någon från vårt eget land, stad eller någon vi har gemensamma bekanta med. Vi brukar bli lika förvånade varje gång. Världen är liten, men ändå är den stor.

Jag är född och uppvuxen i Karlskrona. Det är inte världens största stad direkt men det är i mina ögon en av världens vackraste städer. Läget vid havet är oslagbart!

I lilla Karlskrona växte jag upp på en ö som heter Långö, eller rättare sagt en holme till Långö som bär det gulliga namnet Lilla Pantarholmen eftersom ”stora” Pantarholmen ligger precis mittemot.

Livet har tagit mig till den stora världen, vi flyger och flaxar runt hela världen maken och jag. Jag är så tacksam! Men för egen del är det alltid lika skönt att komma hem till min ”lilla värld”. Trots att jag flyttade ifrån Lilla Pantarholmen för 33 år sedan så har jag skapat ett ny ”liten” värld där vi bor i Bästerås. Och då har vi ändå flyttat runt här i Gurkstaden huller om buller i olika stadsdelar.

Den stadsdel vi bor i numera heter Kristiansborg och den är också gullig. Jag har liksom skapat mitt eget ”Lilla Pantarholmen” här på Kristiansborg.

Stora världsmetropoler har sin charm. Men jag tror många människor hittar sitt ”Lilla Pantarholmen” mitt i det stora för att känna sig hemma.

Det finns människor med en ”stor” värld som ändå känns små och så det finns människor med en ”liten” värld som ändå känns stora. Resandet i sig gör inte din världsbild större om du inte är mottaglig för andra intryck på ett positivt sätt.

För några år sedan åkte vi till en liten ö utanför Bangkok (Koh Samet), det första vi såg var en stor skylt där det stod ”Välkommen till Svensk Fastighetsförmedling” :) På hotellet vi bodde fanns knäckebröd, kaviar och svenskt kaffe… Vi hamnade i en liten svensk värld i den stora världen.

”It’s a small world, you better behave”. :)

Nu ska min älskade PJ och jag ut och flaxa i världen några veckor. Bloggen lägger jag åt sidan. Jag ska se min man djupt i ögonen ofta och länge har jag tänkt mig :) Mitt i allt är PJ min ”lilla värld”, vår familj är min trygghet även om vi nu bor i olika världsdelar en del av oss.

Oavsett om jag är i den lilla eller den stora världen så är Gud med, i stort och i smått.

"Räkna med honom på alla dina vägar, så skall han göra dina stigar jämna." Ordspråksboken 3:6

All uppmuntran!

Hälsningar från

Ulrica - snart på resande fot

Ulrica Stenstrand