Ett högljutt tjoande.

Jag har berättat om det här förut - jag pratar i sömnen ibland. Eller pratar är nog fel ord, jag tjoar högt för min omgivning miss i nassen. Min älskade make brukar väcka mig ganska irriterat (naturligtvis…) eftersom jag stör hans skönhetssömn. Då börjar jag istället skratta högt och länge, åt mig själv :)

”Saliga äro vi som kan skratta åt oss själva, ty vi kommer alltid att ha roligt”. Nej, det står inte i Bibeln, det citatet har jag läst någonstans och kände genast igen mig själv.

Vi har en underbar man i vår kyrka som kommer och tjoar högljutt varje söndag, mitt på dagen. Han sover inte. Och - visst är han lite speciell, det är vi förresten allihop, det vet du väl? Den här mannen som kommer varenda söndag är saknad när han inte är där, vi saknar hans tjoande, det som gör honom speciell.

Alla har vi underbara personligheter som mer eller mindre sticker ut. En del människor fyller ett helt rum med sin blotta existens, andra är liksom lite mer ”gråa” och tycker att de då rakt inte tar någon plats i den här världen. Inget kunde vara mer fel.

”Du är du och du duger, ja du passar så bra i Guds famn” sjöng vi i Söndagsskolan en gång i tiden och det stämmer även 2019. Alla är vi härliga original, vi ska inte dö som kopior.

Det finns människor som ”tar” mycket plats, men din plats kan ingen ta. Det är omöjligt. Ibland behöver vi kliva fram, ”tjoa” lite och inta våra platser som är ämnade för just oss och vårt lopp som vi ska springa genom Livet.

En gång i tiden var jag en liten blyg viol, inte för att jag är direkt högljudd idag (förutom på nätterna dårå… då tar jag igen för gammal ost!) men jag har insett att jag behöver vara jag och vara som jag är. Gud var på gott humör när han skapade mig, och detsamma gäller dig.

Eftersom Gud alltid är på gott humör, även den dagen han skapade mänskligheten, la han ner fantastiska personligheter i oss alla, Livet är ingen tävling i vem som vinner populäritetstävlingen ”vem har bäst personlighet” eller ”vem fyller ett rum på bästa sätt”.

Ingen fyller just din plats som just du, ditt liv är designat för dig och ingen annan.

2 Tim 4: 7 ”Jag har kämpat min kamp väl, jag har sprungit klart mitt lopp, och jag har bevarat tron.”

Var rädd om dig! Var rädd om mig! Vi ska vara rädda om varandra.

Hälsningar från

Ulrica - sprinter

Ulrica Stenstrand