Vår tvättmaskin äter svarta strumpor.

Det har hänt att vi ”tjafsat” lite lätt maken och jag om dessa svarta strumpor alla har i familjen. Jag tror minsann att vår tvättmaskinen äter svarta strumpor både till frukost, lunch och middag. Vart tar alla svarta strumpor vägen?

Nu är vi bara två kvar i hushållet, och ”kriget” om strumporna har väl blivit något bättre. Jag menar, jag har storlek 37 i skor och strumpor och maken har storlek 42. Man tycker ju att det borde synas tydligt vilka som är mina och vilka som är PJ.s. Hur svårt kan det vara?

Men icke. Under åren har det varit ett virrvarr av svarta strumpor i våra lådor. Men inte nu längre. Tack och lov!

I höstas köpte maken svarta RIBBADE strumpor till sig själv. Genialiskt måste jag ju säga. Eftersom jag tvättar i vårt äktenskap ser jag direkt vilka som är mina och vilka som är hans. Inget mer tjafs om strumpor. Tänk att en sådan liten pyttedetalj gjorde tvätten ”bättre” och ”roligare”. Det tog bara 33 år :)

Mitt i allt vårt ”diskuterande” om strumpor hit och dit kom jag att tänka på Guds kärlek till oss. Han har koll alltså, superkoll på oss alla. Det står till och med i Bibeln att han vet hur många hårstrån vi har. Egentligen inte för att ha koll på oss utan för att Han älskar oss.

När våra barn var små hade vi som föräldrar (för det mesta) koll på våra barn. Men allt eftersom de växer upp blir de också mer självständiga och blir egna personligheter. De flyttar ut ur hemmet och flaxar vidare. Helt naturligt. Idag har jag då rakt inte full koll på mina barn fast kärleken till dem fortfarande blir större och större för var dag som går.

Mina barns liv, våra egna liv, allas liv får jag vackert lägga i Guds händer som med kärleksfulla ögon alltid har koll på oss. Han har inte bara koll på oss, han har planer, Gudomliga planer för varje människa som formades långt innan vi föddes.

Många gånger tjafsar vi om små saker, under lång tid dessutom, som är i grund och botten ganska löjliga. Tjafsa om svarta strumpor? Skärpning. ”Problemet” var ju mycket enkelt löst och vi kunde löst det för många år sedan.

Vad har du som gnager i ditt liv? Tjafsar ni också om småsaker? Det är du inte ensam om. Speciellt inte nu när alla är lite trötta och schletna mitt i en termin. Som i alla säsonger och situationer behöver vi lyfta blicken, hitta en lösning illa kvickt innan situationen blir infekterad och svår. Du och ditt liv är värt så mycket mer än tjafs, det är så onödigt.

Så - en uppmuntran till dig som blir irriterad över svarta strumpor, eller du kanske till och med känner dig som en svart strumpa? Ingen ser just dig och så blir du till råga på allt elände hopkopplad med någon som inte alls passar dig, det känns som att du aldrig hittar rätt make / maka.

Ta det lugnt. Lyft blicken. Var kreativ och hitta lösningar till små problem som kan bli stora om du inte tar i dem när de är små.

Och framför allt, räkna med Gud Livet igenom. Han hjälper dig inte bara sortera strumpor, han hjälper dig sortera och hjälpa dig med Livets verkligt stora utmaningar.

Jer 1: 5

”Innan jag formade dig i moderlivet utvalde jag dig…”

Hälsningar från

Ulrica - strumpexpert

Ulrica Stenstrand