Fiske förbjudet.

Du trodde att jag var gift med en pastor? Det är jag. Men PJ är också fiskare, golfare, jägare, golfare, snickare och en äventyrare de luxe.

Ett par gånger om året åker PJ (tillsammans med en kompis) ut i vildmarken. Är det vinter så gäller snöskoter rätt ut i ingenstans, sommartid är det kanot och fjällvandring som gäller. Alltid kampar de ute, oavsett om det är -40 grader eller +20 grader. Äventyr i kvadrat. De här resorna har de gjort i många år, ibland är de några fler, men oftast är det just ”bara” de här två.

I stort sett varje gång de kommer hem igen har de med sig massor med färsk fisk som de fångat, under sommaren kommer de hem med skogens guld, hjortron. Och naturligtvis kommer de varje gång hem med bagaget fullt med äventyr och nya upplevelser.

De är så långt ut i vildmarken så det finns ingen täckning på telefonerna, skönt att veta att det fortfarande är så på vissa ställen :) Men jag klagar inte. Då var det värre för några år sedan när PJ var i Alaska, då gick det endast att nå honom via satellit telefon, och de samtalen kunde bara vara ca 10 sekunder. Det gällde att vara kortfattad :) ”Ja, vi lever. Hur mår du?”

Hur som helst. I måndags grillade vi färsk röding, härliga fiskpaket med färsk fisk, potatis och grönsaker. Lyxmeny om du frågar familjen Stenstrand som gillar bra mat.

Jag är uppvuxen på mycket fisk i Karlskrona, vi hade ofta fisk 4-5 gånger varje vecka. På den tiden var torsk vardagsmat och kyckling fick vi på söndagarna. Idag är det nästan tvärtom. Fisken som ”bor” i Östersjön idag mår inte bra på grund av miljön. Oerhört tråkigt och smärtsamt att se. En stor eloge till alla som kämpar för miljön som vi ska ge till våra barn och barnbarn. Även du och jag ska göra vårt bästa för att kämpa för miljön!

Till skillnad mot min man så gillar jag inte att fiska. Jag äter den gärna, men inte mer än så :) Men jag älskar att lyssna på havet, titta på havet, vara nära och doppa stortån i havet.

Gud har också ett hav, glömskans hav.

När vi kommer till Gud med allt tok vi gör eller gjort kastar han allt i ”glömskans hav”, det vill säga han kommer aldrig påminna oss om det som hänt. Hebr 8: 12 ”…och deras synder skall jag aldrig mer komma ihåg”.

I ”Glömskans Hav” är det fiskeförbud. Gå för allsin dar inte dit och fiska upp dina gamla synder igen, den ”fisken” är långt ifrån fräsch. Varför ska du påminna dig själv om en smärtsam historia som ändå inte är din framtid?

”Lev med stor framruta och små backspeglar” säger alltid pappa och det är så sant.

”Trasiga redskap tar han i sin hand

och arbetar med i sitt åkerland.

Plogar som ingen vill plöja med

ställer han i ordning, denne mästersmed.

Spelar en låt på en sprucken violin

så att man aldrig glömmer melodin.

Blåser en revelj i ett buckligt gammalt horn

som väcker dem som sover i Törnrosaslottets torn.

Dem som människor inte förstod

utvalde Gud i sin redskapsbod.

Den som i världen ingenting är

utväljer Gud i sin legohär. (Nils Bolander)

Hälsningar från

Ulrica - gift med en äventyrare

Ulrica Stenstrand