Ett helt Nytt Liv.

Påskveckan är här. Stilla veckan.

När jag skriver detta är jag är nyss hemkommen efter några dagar hos mina föräldrar, vi är nära på så många sätt, men tyvärr inte geografiskt. Mina föräldrar bor kvar i min gamla hemstad Karlskrona som på många sätt varit vårt smultronställe att andas frisk havsluft genom åren. Vi har också att kunna koppla av och njuta av den ljuvliga utsikten som havet ger, det ger mig ett inre lugn alldeles gratis.

November 1997 fick min lilla mamma ett Nytt Liv, hon talar ofta om det. Hon lever nämligen med en ny lever sedan snart 21 år tillbaka. Det finns ”ett före och ett efter” November 1997. Mamma har mycket att leva för så det är inte så konstigt att hon till och med nästan lever på övertid med sin nya lever och allt som med det krånglat rent hälsomässigt genom åren. Heja dig mamma! Du tappar modet ibland, men du tappar inte Livsgnistan och Livsglädjen, jag beundrar dig för det. Sjukdom och elände kan ha präglat dig rent fysiskt men sällan psykiskt.

I måndags, den 15 april, fyllde min mamma 83 år. Grattis i efterskott lilla mor! Jag vill bli som du när jag blir stor :) Mamma fyllde ofta år på Påskveckan när vi växte upp, ibland på självaste påskdagarna. Inföll sig födelsedagen på Långfredagen var det inte så mycket jippo hemma hos oss direkt, Långfredagen var just Lång. Inget fick vi göra, inte ens fira mamma så mycket som vi ville.

Men ingen i familjen led av det. Så oerhört bra att vara eftertänksam, stilla ned sig och verkligen ta in vad Jesus gjorde på korset för oss alla. Påsken är långt mer än mammas födelsedag, sill, köttbullar och en och annan prinskorv eller påskris och fjädrar.

”Men det var våra sjukdomar han bar, våra plågor han led…” (Jes 53:4) Det är svårt att ta in, det behöver upplevas personligt och individuellt. Tänk att när Jesus dog tänkte Han på mig, och dig.

Precis som för min mamma kanske det behöver finnas ”ett före och ett efter” i ditt liv. Min mamma lever med en ny lever, du kanske behöver få ett nytt liv på något annat sätt. Kanske är det inte hälsomässigt i din kropp, kanske är det din knopp :) Nya, fräscha tankar är aldrig fel. Vad det än gäller så finns ett Nytt Liv att hämta hos Jesus. Det gäller alla veckor, alla dagar inte bara påskdagarna.

Nu lever vi med facit i hand. Vi vet att det kommer en påskdag då Jesus vann seger över allt, precis allt. Det inkluderar allt du går igenom och det du kommer gå igenom i framtiden. Visst är det fantastiskt!

Det var dina sjukdomar han bar, dina plågor han led. Påsken är en väldigt bra helg att besöka en kyrka nära dig. Om du vill och kan så är du varmt VÄLKOMMEN till Lifecenter.

”They would lay down their palms; He would lay down His life. A lot can change in a week.” (Bob Goff)

Mycket kan förändras på kort tid. Ditt liv också.

All uppmuntran! All välsignelse!

Hälsningar från

Ulrica - Älskar Påskens budskap

Ulrica Stenstrand