En billig skönhetsoperation.

Ja, inte behöver jag skönhetsoperera mig vare sig nu eller i framtiden. Det räcker med att jag ringer mina föräldrar (vilket jag gör i stort sett varje dag) och vips så blir jag 16 år igen. ”Är det du lilla Pian som ringer?” svarar alltid lilla mamma eller pappa varje gång jag ringer. ”Ja, mamma (eller pappa), det är er ”lilla Pia” som ringer.

Just i skrivande stund har lilla mor varit dålig alldeles för länge. In och ut på sjukhus, vårdcentralen och ibland akuten. Och så sitter ”lilla Pian” (jag) 50 mil från min gamla hemstad Karlskrona, där mamma och pappa fortfarande bor, och kan inte göra så mycket mer än ringa varje dag, knäppa mina händer och be om hälsa över mina åldrande föräldrar. (Sorry mamma, men ingen av oss blir yngre…).

Jag har två äldre bröder (rikedom!) som båda är gifta och har både barn och barnbarn (ännu mer rikedom!). Min äldste bror, Lars-Åke, och hans familj bor kvar i Karlskrona (så tacksam för det!).

”Relationen sitter inte i antal mil” har alltid mamma sagt. Nu när vi själva har dottern på andra sidan Atlanten inser jag att det stämmer så väl. Vi möts numera inte varje dag, vecka eller ens månad. Ändå tar vi vid där vi samtalade sist.

Bibeln innehåller principer och värderingar om hur vi bygger Livet som är tidlösa. De håller från vaggan till graven. Vill du ha bibliska resultat behöver du följa bibliska principer.

Jag älskar varje år som läggs till mitt liv, varje år gör att jag får mer utsikt över Livet. Vi ska hålla i det långa loppet. Riktig, äkta skönhet kommer inifrån. I mitt jobb som pastor har jag mött otroligt vackra människor, på utsidan, och ännu fler otroligt vackra människor på insidan.

Du ska aldrig jämföra din egen verklighet med någon annans fasad på sociala medier. Gud var på gott humör när han skapade just dig, glöm aldrig det.

Människor med gott, sunt självförtroende är vackert, motsatsen är sorgligt att se, uppleva och höra.

Mitt självförtroende växer när jag hör hur mina föräldrar talar om mig, när jag hör deras kärleksspråk till oss i familjen. Jag är älskad. Och det är du också.

Om ingen annan jublade när du kom till denna jord - kom ihåg att Gud hade en plan för ditt liv innan du föddes. Inget kan mätas med Guds kärlek till dig.

Jesaja 41: 10 ”Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om, ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig, jag uppehåller dig med min rättfärdighets högra hand”.

En människa med bra självförtroende, som vet att hon är älskad av Gud är det vackraste som finns.

All uppmuntran!

Hälsningar från

Ulrica - ”Lilla Pian”

Ulrica Stenstrand