Jag ser riktigt bra ut.

Under veckan som gått har vårt yngsta lilla barnbarn (Greta) lyckats peta sitt lilla gulliga finger i mitt högra öga ganska rejält. Aj! Dagen efter själva ”händelsen” rann ögat konstant, jag fick uppsöka farbror doktorn som satte en lapp för ögat, jag såg ut som en sjörövare.

Nåväl. Dagen efter var mitt öga bra mycket bättre och nu ser jag riktigt bra ut igen :) Den bästa medicinen var helt enkelt vila. Jag kunde inte ens titta, jag var tvungen att blunda.

Det behövs inte så mycket för hela kroppen kommer ur balans. Ett litet pytte finger som petar ”lite lätt” i ett litet öga. När någon kroppsdel lider funkar vi inte som vi ska. Allt hänger ihop.

Min lilla mamma hade ont i en tå flera månader förra vintern, en liten tåusling förstörde för henne alldeles för länge. All uppmuntran till dig lilla mor, du har en enastående inställning till Livet! Din livsglädje har gått i arv :)

Nu har vi gått in i oktober månad. Hösten är här. Oktober och november brukar vara intensiva månader med mycket jobb som packar på, så är det varje år. Det är lätt att något litet händer i våra liv för att vi kommer ur balans när vi har mycket runt oss. Men tänk på att allt hänger ihop. Kropp och knopp.

Ta inga stora, livsavgörande beslut när du är trött och sliten. Kom ihåg redan nu att efter oktober kommer november… den är lite grå och seg. Men sedan kommer december, advent och allt mysigt med tända ljus och så vips är det januari igen och då väntar vi på våren ännu en gång.

Men tillbaka till hösten som är en favorit hos mig. Sommaren är mysig, men det har aldrig varit min favoritårstid. Just nu tycker jag färgerna ute och temperaturen är som bäst. Inget är väl som en vacker höstdag? Helt ljuvligt.

Tänk om vi kunde ”vaka” över varandra den här hösten. Kolla in så inget litet kommer och förstör. Uppmuntra varandra. Tala gott om varandra. Kanske börja lite smått med att hälsa på varandra. Möta varandra med ett leende. Det är lite osvenskt… men allt börjar ju någonstans, även vänlighet.

Tänd ljus och gör vad du kan för att lysa upp tillvaron där du går fram. Jag brukar ofta säga i Lifecenter ”Blir det ljust när du kommer in i ett rum eller blir det ljust när du går därifrån?”. Ja, det väljer vi själva.

Tänk om vi kunde börja se varandra genom Guds ögon. I alla fall försöka :) Ha lite överseende, nåd och barmhärtighet (gammalt fint ord!) med varandra. Jag kan ju börja i min värld, så tar du din. Kanske möts vi någon gång under resan, ge mig ett leende så ska jag le tillbaka.

All uppmuntran!

Rom 8: 28 ”Vi vet att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud…”

Hösthälsningar från

Ulrica - nybliven 54-åring

Ulrica Stenstrand