Ett konstant bygge.

På söndag har vi stor launch i Lifecenter Linköping. Vi älskar församlingsplantering och det som händer i vårt land, vår världsdel men även utöver världen när det gäller just nya kyrkor. För snart 20 år sedan startade vi Lifecenter och då såg kartan med nya kyrkor helt annorlunda ut än idag…

Vi älskar även gamla, etablerade kyrkor, vi är båda födda, uppväxta och jobbade många år i just äldre kyrkor, det är vårt DNA och vår historia. Respekten och kärleken till både det etablerade och det nya bör finnas hos oss alla.

Lifecenter Ludvika var en 92-årig fantastisk ”gammal” Pingstkyrka som integrerades med Lifecenter för snart två år sedan. I skrivande stund renoveras Jägarnäs, en fin församlingsgård som nu även är den lokal vi samlas i och inte ”bara” gård. Byggnaden som vi hade Gudstjänster i förut ska bli vår Second Hand och byggnaden där Second Hand låg är såld. En välsignad kedjeeffekt.

Mitt i allt ska vi bygga om hemma hos oss. Vi har bott 12 år i vårt gamla fina 30-tals hus. Ska vi bo kvar? Ska vi sälja och renovera ännu en gång? Kanske bygga nytt?

Nu har vi landat. Vi ska bygga lite här och där här hemma… processen är igång. Igen.

Även våra liv är ett konstant bygge, vare sig vi vill det eller ej ibland.

Och just bygge blev tydligen vår egen melodi, hos PJ och mig. Kyrkbygge, familjebygge, våra privata byggen, äktenskapet, relationer, så är det för oss alla. Mycket har vi lärt oss för att helt enkelt överleva i början av Lifecenters historia. Spännande mitt i allt och väldigt utvecklande.

Min älskade PJ har för länge sedan fått lära sig hamra och snickra, måla, byta golv, kök, badrum, lägga mattor, renovera våra privata hus, renovera de lokaler vi har i Lifecenter… Om och om igen. Nu är han byggledare på flera fronter ännu en gång. Det tar aldrig slut, det finns alltid något att göra.

Mitt i allt byggande är vi ingenting om inte Gud lägger sin mäktiga hand på det vi gör. Hus, byggnader, vårt äktenskap och vår familj - vi ser mirakel på mirakel när vi lägger allt i Guds hand om och om igen.

Lifecenter är för oss ett mirakel som vi fortfarande bygger på, inte bara materia utan framför allt människor. Många människor har passerat revy i våra liv. ”Att vara pastor är som lite som att vara en busschaufför” sa en pastor till oss när vi startade Lifecenter. ”En del kliver av bussen, en del stiger på bussen, en del stannar till resans slut” - och precis så har det varit.

På söndag kliver många på en buss som går direkt till Lifecenter Linköping från Lifecenter Västerås! Be gärna för oss. Fortsättning följer. Och bor du i vackra Linköping, häng gärna med på vår resa - du är hedersgäst.

Människor kommer och går, men Gud består. Vi lär oss av allt vi går igenom.

”Bekymra er inte för något, utan låt Gud få veta alla era önskningar genom bön och åkallan med tacksägelse. Då ska Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.” Fil 4:6-7

Hälsningar från

Ulrica - församlingsbyggare

Ulrica Stenstrand