En god vana.

God fortsättning på det nya året!

Hoppas din jul- och nyårshelg varit skön och avkopplande.

Tiden går fort, knappt har vi vant oss vid att skriva 2018 så var det dags att skriva 2019.

När jag skriver det här har vi, precis som under hösten, haft turbulens i svenska politiken. Ett halvår av diskuterande hit och dit tror jag har drabbat den lilla människan som sökt hjälp inom vården, barn som behöver extra stöd i skolan och mycket annat. Beslut som hänger i luften är aldrig bra och eftersom våra politiker inte lyckats komma överens är min personliga känsla att det drabbat dem som redan har det svårt.

Nog om politik. Hualigen alltså.

Nu är det nytt år och med det kommer ofta nyårslöften om nya tag om våra vanor. Goda vanor efterfrågas efter all julmat som inte gjort oss till några lättviktare direkt :)

Det brukar vanligtvis vara lite mer trängsel på våra gym under januari månad. Jag brukar vara lite tvärtom i det mesta, jag tog nämligen tag i mitt liv hälsomässigt i november 2017, innan julmaten gjorde entré. Men - huvudsaken är att vi alla börjar goda vanor någonstans. Det behöver inte vara januari månad. Varje år :)

Här kommer några tips på goda vanor inför 2019:

1. Bli bästa vän med dig själv. Du umgås extremt mycket i ditt eget sällskap så det är bra om du trivs med dig själv. Handen på hjärtat - om du fanns i en upplaga till - skulle du vilja vara med dig själv då? Läsa dina inlägg på sociala medier? Gud älskar dig oändligt så varför skulle inte du älska dig själv?

2. Motion. Som jag tidigare berättat gjorde jag en hälsoresa under 2018, det hänger på mig att den resan inte har någon slutdestination. Jag reser vidare under 2019. Häng med om du vill!

3. Dina relationer. Människor är människor överallt, ingen av oss är perfekt. Men du behöver andra människor för att bli den bästa versionen av dig själv. Människor som utmanar dig samtidigt som de uppmuntrar dig. Kanske blir 2019 ditt bästa år? Men tänk om du kommer gå igenom något jobbigt och behöver all stöd och hjälp du kan få? Släpp in rätt människor i ditt liv närmast ditt hjärta. Vi kan alla bli besvikna på människor, men stanna inte där. Livet är inte hur vi har det, utan hur vi tar det.

4. Tala gott om andra människor. Om du talar bakom ryggen på någon säger det mer om dig än om den du pratar om. Den gyllene regeln gäller även 2019. ”Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem…” Matt 7: 12. Skvallertåget behöver inte styras av dig, eller mig.

5. Gå till en kyrka som har bibelbaserad undervisning. Ensam är inte stark, vi behöver varandra. Det är bibliskt att gå till kyrkan, att tillhöra en församling. Jag vet inte vad jag hade gjort med mitt liv, äktenskap, barnen, relationer om jag inte haft en kyrka att gå till. Det gör Livet större.

6. Läs din bibel. Motionera dina tankar och ditt sinne varje dag. Läs bibeln mer än sociala medier. Börja din dag med bibeln, inte sociala medier. Börja och gärna avsluta också din dag med bön.

7. Sist med inte minst. Vem vill du vara när 2019 är slut? En bättre fru? Make? Mamma? Dotter, vän och kollega? Då ska du börja förändra dig själv med små steg redan idag. Stora förändringar sker inte på en kvart, alla förändringar börjar i det lilla.

“If it is important to you, you will find a way. If not, you will find an excuse".

Gud vill hjälpa dig att bli den bästa versionen någonsin av dig själv under 2019, precis som föregående år.

All uppmuntran!

Hälsningar från

Ulrica - redo för 2019

Ulrica Stenstrand