Med fötterna i myllan.

Det är den 1 juni när jag publicerar den här bloggposten. Maj månad som nyss passerat har nog varit den varmaste under min livstid och lite till  Vilken underbar sommar som anlänt! Helt otroligt vilken härlig värme.

Häromnatten var jag Lofsdalen och fjällvandrade. Mitt i natten befann jag mig på ett fjäll tillsammans med vårt barnbarn Ingrid. När jag stod med fötterna i en blåbärsbuske mötte jag en kvinna som var från Frankrike som också var där med ett barn, ett stort barn i cirka 10-årsåldern.

Jag brukar inte fjällvandra så mycket direkt (det har hänt en gång!), ovanstående beskrivning har bara hänt i en dröm jag drömde för någon vecka sedan. Varför Ingrid var med mig och varför jag mötte en kvinna från Frankrike har jag ingen aning om, men jag vaknade med ett ryck och kom ihåg alla dessa charmiga detaljer som att jag hade fötterna i en blåbärsbuske 

PJ och jag har lyssnat på människors drömmar genom åren, det är en hel del som vill förverkliga sina drömmar och det är ju inget fel med det. Tvärtom. Har du inte gått efter din dröm när du är i min ålder (29+) så är det lätt hänt att du hamnar i en medelålderskris och sådana krisande människor har vi också lyssnat på en del genom åren.

Gå efter din dröm så tidigt som möjligt här i livet och glöm för allsin dar inte att vända dig om när du klättrar efter just din dröm och tacka människor som hjälper dig att nå toppen, annars känns det osmakligt. Om tacksamma människor tycker jag inte, men de finns de också.

Men det här med drömmar är intressant. Just nu är jag inne i en period då jag drömmer om allt möjligt, det är inte alltid jag kommer ihåg mina drömmar men min ”fjällvandring i Lofsdalen” minns jag av någon konstig anledning 

Gud har mer än en luddig och knepig dröm för dig, han har en plan för ditt liv. En Gudagåvan, designad plan som ligger och väntar på dig. Behåll huvudet i himlen, lyssna in Guds röst för vad ditt nästa steg är, men glöm inte att ha fötterna i myllan, i en bra jordmån som gör att du växer medan du är på väg dit du ska.

Jag är tacksam för mina rötter i min familj, i min släkt, i Pingströrelsen och för mina 18 år tillsammans med Lifecenter. I år har vi bott hela 25 år i Västerås som idag är Bästerås för mig. Det tog lite tid att rota sig här eftersom det stormade friskt i mitt hjärta de första 10 åren, men nu är rötterna djupa och långa i Gurkornas stad. Med åren behöver vi vara rotade någonstans, annars blir vi rotlösa och det är precis lika ostabilt som det låter, minsta vindpust och du blåser iväg någon annanstans.

25 år i Västerås, 18 år med Lifecenter, 32 år med min älskade PelleJohansson, jag har varit frälst i 42 år… jo, rötterna är djupa och det är jag stolt över. Det finns alltid mycket att jobba på, alltid kan jag förbättra samtliga områden i mitt liv, det är jag medveten om.

Att gå med Gud är spännande, utvecklande och det gör att jag blomstrar på rätt sätt eftersom jag är planterad. I god jord. Med djupa rötter.

Psalm 37: 23

”Med Herren blir en mans steg fasta och han gläds över hans väg”.

Nu önskar jag dig en fantastisk sommarfredag!

Njut av sommaren – nu är den här.

Hälsningar från

Ulrica – rotad

Ulrica Stenstrand