Gästblogg av Lina Bye.

Hej!

Mitt namn är Lina Bye, jag är 33 år gammal och gift för andra gången i mitt liv. Jag har två egna barn som jag har på heltid och min man Arild har två barn som vi har varannan vecka.

Jag har inte alltid haft det här lyckliga livet som jag lever idag. Innan jag träffade min man var jag ensamstående med mina barn i en ny främmande stad. Vi flyttade till Västerås januari 2013, jag behövde flytta och börja om på nytt.

Det var riktigt tufft att vara ensam med två barn, dessutom i en ny stad där vi inte hade familj eller vänner. Jag var helt utmattad, mina krafter var slut. I samma veva (september 2014) besökte jag Lifecenter och fick ganska snabbt nya vänner.

Det fanns en grupp ensamstående mammor som jag fick lära känna i kyrkan, de peppade  varandra och hjälpte varandra otroligt mycket! Via kyrkan fick jag även kontakt med en arbetsgivare som jag fick jobb hos, jag jobbar där än idag 

Nu i efterhand när jag tittar tillbaka så ser jag Guds omsorg. Gud har burit mig igenom så många olika svåra situationer, han har haft sin hand över mig och mina barn hela tiden, till och med då när jag undrat vart han verkligen är – även då hade han en plan för oss!

Jag brukar säga att Gud har bara A-planer, inte B- eller C-planer. Jag började söka Gud ännu mer och ville lära känna honom ännu mer. I mitt sökande ”fastnade” jag på Matt 6:33 ”sök först hans rike och hans rättfärdighet så skall ni få allt det andra också”. Först tänkte jag, ”det gäller ju alla andra men inte mig”. Men jag fortsatte att tala ut det ordet över mitt liv och det bibelordet blev levande.

Jag blev extremt specifik på vad jag ville att Gud skulle ge mig, ja, jag gjorde till och med en lista. Jag ville träffa en man som älskar Jesus mer än mig, vi skulle träffas i Lifecenter och han behövde vara en förebild för mina barn också, det var väldigt viktigt för mig. Jag gav Gud en tidsgräns på 6 månader 

Två dagar innan tidsgränsen hade gått, så hade min blivande man Arild hört från Gud att det är rätt tid att höra av sig till mig. Han skickade ett meddelande på Facebook och kollade läget och undrade om vi skulle ta en fika. Men jag var inte så lätt att bjuda ut.

En vän uppmuntrade mig att gå ut med honom eftersom att jag har bett till Gud om detta, då måste jag ju pröva det. Vi träffades och jag sa nog bara tre ord på tre timmar, gav inget bra intryck, jag var så nervös… Men! Idag är vi är gifta, jag gav nog lite bra intryck ändå 

När vi blev tillsammans berättade Arild hur han kände att Gud talade om när det var rätt tid att höra av sig till mig. Och jag berättade för honom om min tidsgräns på sex månader. Gud han kommer aldrig försent, kanske kommer ditt bönesvar i sista sekunden, men han kommer alltid i rätt tid.

Idag är vi med och tjänar i kyrkan hela familjen, vi älskar vår församling, alla ledare och våra underbara pastorer! Vi är bortskämda att ha Ulrica och PJ som pastorer!

Jag är med i Sisterhood teamet och arbetar med Ulrica. Det är alltid roligt, hon uppmuntrar och inspirerar och hon utmanar oss. Jag är med i Sisterhood för att jag vill se kvinnor lyftas upp och få tag på det som Gud har kallat dem till. Precis som jag har fått tag på det så vill jag att du får tag på det!

Vi har bestämt i vår familj att hänga i och stå kvar! Vi ber att skaror av människor ska få uppleva livsförvandling!

Går du igenom en svår situation så ska du hålla dig nära vänner som talar tro och hopp i ditt liv. Rota dig i en församling där människor vill hjälpa dig och där du får utvecklas framåt. Hitta uppmuntrande bibelord som du kan tala ut över din situation.

Rom 8:28

Vi vet att Gud på allt sätt hjälper den som älskar honom att nå det goda, dem som han har kallat efter sin plan.

Hälsningar från

Lina Bye

Ulrica Stenstrand