En bra magkänsla.

Förra veckan fick jag och en av mina goda vänner, Inga, hälsa på en av våra hjältar i Lifecenter som heter Leif. Utåt sett kan det tyckas som att Leif har förlorat mycket just nu. Han är nästan blind, han fick en stroke för ett tag sedan, sitter i rullstol och i skrivande stund kan Leif tyvärr inte bo hemma för hälsan vacklar så pass att han behöver tillsyn 24 timmar om dygnet.

Inga och jag gick till Leif med ”inställningen” att vi skulle uppmuntra honom, och visst, det gjorde vi nog också.

Vi kom mitt i frukosten. Inne i matsalen där Leif nu bor satt andra patienter och när vi berättade att vi kom för att besöka Leif sken samtliga upp, både patienter och personal. ”Ska ni besöka Leif?” sa de glatt. ”Leif han är vår solstråle, han sjunger och spelar för oss alla och berättar med ett härligt leende om sin tro på Gud. Trots sina omständigheter lyser han upp tillvaron där han går fram, vilken personlighet Leif har! Har han alltid varit sådan?”.

Ja, jag har känt Leif i många år och han ”har alltid varit sådan”  I ur och skur, i moll och i dur väljer Leif att peka på det positiva, han väljer att tro på att Gud leder genom allt. Och det är sant! Vad väljer du och jag att tro genom våra ”omständigheter”?

Helgen som kommer nu är Pingsthelgen, tänk att vi inom Pingstkyrkornas värld har en egen helg  Vi talade med Leif om Den Helige Ande, som en hjälpare som ger kraft och vishet. Leif kände inom sig att han fick just hjälp av Gud att klara av varenda dag, därav denna Gudagivna inställning som han inte bara har, utan bestämmer sig för att ha.

”Den Helige Ande ger oss en sund inställning till Livet” sa Leif. ”Han berättar för mig hur jag ska hantera olika Livssituationer, det har han gjort Livet igenom. ”Den Helige Ande ger mig sunt förnuft, en bra magkänsla hur jag ska agera och tänka helt enkelt”. Vilken underbar inställning och vilken bra förklaring av Den Helige Ande. ”En bra magkänsla…”.

Personligen är jag född och uppvuxen i en varmt kristen familj, vi gick till Pingstkyrkan i Karlskrona varje söndag. Jag blev döpt i vatten när jag var 10 år och när jag var 11 år blev jag andedöpt i Rödeby strax utanför Karlskrona, på ett ”tältmöte” som var vanligt på den tiden.

Jag satt på en hård träbänk och hörde hur det ösregnade utanför. Min morfar var där och han skulle ”putta undan” en vattensamling i tältduken ovanför mig och mina kompisar med ett paraply. Tältet brast och det forsade in vatten på mig och resten av gänget… som vi skrattade!

Den kvällen blev jag andedöpt ”ordentligt” sa min morfar Adolf. ”Kanske är det så”, sa morfar, ”att just du behövde en extra dos inför framtiden min lilla dotterdotter”, sa morfar. ”Du, den blygaste av alla mina barnbarn. Jag undrar just vad Gud har i beredskap för dig”.

Jo, nog behövde jag den där ”extra dosen” som jag ”fick” där en söndagkväll på ett tältmöte i Rödeby för många många år sedan.

Den Helige Ande ger mig, Leif och alla som vill kraft för dagen, styrka för framtiden och ett sunt förnuft att ta de bästa besluten för det Liv som Gud specialdesignat för just dig och mig.

”Du har skapat mina njurar, du vävde mig i moderlivet. Jag tackar dig för att jag är så underbart skapad. Underbara är dina verk, min själ vet det så väl. Benen i min kropp var inte osynliga för dig när jag formades i det fördolda, när jag bildades i jordens djup. Dina ögon såg mig när jag bara var ett foster. Alla mina dagar blev skrivna i din bok, formade innan någon av dem hade kommit.”

Psaltaren 139:13-16

Nu önskar jag dig en fantastisk Pingsthelg!

Använd ditt sunda förnuft och besök en kyrka i helgen, det skulle vara en förmån att få se dig i Lifecenter, vi har Gudstjänst kl 11 och kl 18. Alltid varmt och innerligt välkommen!

Hälsningar från

Ulrica – vän av Pingsten

Ulrica Stenstrand