Dags för semester och sommarlov.

I skrivande stund regnar det här i Bästerås, sommaren och solen lyser med sin frånvaro just idag. Men vi ska inte klaga, eller hur? Maken till varm försommar har jag då aldrig varit med om, och regn behövs om vi ska vara ärliga även om det verkar som att vi får dansa runt midsommarstången i regnkläder imorgon. Men, som bekant, det är inte hur man har det utan… ja, nu vet ni resten 

Idag har jag, som nästan varje dag, talat med mina goa föräldrar nere i vackra Karlskrona som just den 21 juni för hela 61 år sedan blev man och hustru. 61-årig bröllopsdag! “Inte dåligt”, sa jag till mamma. “Nja”, sa hon… “våra grannar mitt emot, som är 98 respektive 96 år, firade nyss sin 72-åriga bröllopsdag.” 72 år! Måste var otroligt ovanligt kände jag som är stolt över våra 32 år som gifta, det firar vi imorgon på självaste Midsommarafton.

Nu är semestern på ingång för halva Sveriges befolkning tror jag bestämt. Tänk vilket land vi har som erbjuder så många veckors semester, reflekterar du på det ibland? Är du tacksam för det? Under många år jobbade jag som personalansvarig och är lite lätt insatt i vilka otroliga rättigheter vi har som arbetstagare i Svedala. Glöm inte bort att komma ihåg dina skyldigheter, till exempel att komma i tid till jobbet och gärna komma med en attityd som lyser upp din arbetsplats så det inte blir ljust och fint när just du går på semester. Din personlighet kan ofta betyda långt mycket mer än tusen miljoner högskolepoäng. Tips från coachen alldeles gratis 

I den Stenstrandska familjen går vi i väntans tider. Igen. Barnbarn nummer två är på ingång vilken dag som helst och som vi längtar! Katter, hundar, fåglar och små söta hamstrar är något vi skaffar men barn, det är en gåva som vi får. Så vi väntar, och väntar, och väntar lite till… lille ”Karl-Astrid” är så varmt välkommen!

Nu tänker jag lägga den här bloggen åt sidan några veckor under sommaren. Jag hoppas och tror att du har annat att göra än att läsa min blogg. Men jag är tacksam för er alla som hänger med vecka ut och vecka in. I höst går jag in på mitt TOLFTE år som bloggare, inte varje dag, så intressant liv har jag inte direkt, men lite då och då är allt lite mysigt att dela med sig av det som Gud gör i mitt och mina medpassagerares liv.

Jag önskar dig en fantastisk sommar med vila för både kropp, själ och ande. Troligtvis är det många med oss som går i ”Väntans tider” på efterlängtad och välförtjänt semester. Njut av de dina och njut av Livet, kom ihåg att det går inte i repris.

Glöm inte bort att Gud är med dig även i vilan under sommaren, ja, på ett speciellt sätt när vi vilar skulle jag vilja säga. Ta absolut inte stora beslut när du är trött och sliten (som många är just precis nu) utan tänk igenom ditt liv, tala med Gud under sommaren, han ger oss alltid nytt perspektiv, ny kraft och kommer fortsättningsvis vara med oss genom nya utmaningar som alltid väntar runt hörnet. Livet alltså. Det går fort, men rätt använt är det långt nog.

All uppmuntran till dig och din familj!

En vänlig grönskas rika dräkt (vers 3)

Men du, o Gud som gör vår Jord

så skön i sommarns stunder:

Giv att jag aktar främst ditt ord

och dina nådesunder.

Allt kött är hö

och blomstren dö

och tiden allt fördriver,

blott Herrens ord förbliver.

 

Jag önskar dig en fantastisk sommar!

 

Varma sommarhälsningar från snart

Semesterfirande Ulrica

Ulrica Stenstrand