Födelsedagsvecka.

Sommaren 1980 flyttade den lätt (bauta)stora Pastorsfamiljen Berit och BoAs Stenstrand till min gamla hemstad Karlskrona. Nästan på en gång upptäckte den äldste sonen, Per-Johan, och jag att vi hade nästan samma födelsedag, dessutom födda samma år. Den 27 september 1965 föddes Per-Johan Anders Edward Stenstrand i Linköping, två dagar senare föddes jag i Blekinges trädgård Karlskrona, Ingrid Ulrica Redéen (på den tiden hade jag ett annat efternamn…).

Per-Johan blev senare äldst av sju syskon, fem bröder och två systrar. Jag är ”the baby sister” med två äldre bröder. Det är rikedom med stor släkt!

Tillbaka till år 1980 då Stenstrands kom till ”Staun”. Vi fyllde år i september redan på den tiden (!) så vi slog ihop våra födelsedagspartyn, det året fyllde vi 15 år. Hallegosingen då.

I början av 1981 blev vi ett par och på den vägen är det och resten blev historia. Gud vet vad vi behöver, jag behövde en man i mitt liv som inte kunde stava till ordet ”blyg”. På den tiden fanns inte ”google” (!) men om man slog upp ordet ”blyg” i en ordlista så stod mitt namn där :) Vi präglar varandra, det har även PJ och jag gjort. Ingen av oss är naturligtvis samma person som vi var då. Livet är en resa och än är det inte slut.

Jag gillar att fira allt som går att fira. För några år sedan var jag på ett besök i en av våra connectgrupper. Utanför hemmet var det ballonger, det bjöds på tårta och stämningen var på topp. ”Vem fyller år?” undrade jag. ”Ingen” blev svaret. ”Vi firar Anna som idag varit rökfri i en månad”. ”Hipp Hipp HURRA för Anna!!!” svarade jag och tog mig en stor tårtbit!

Födelsedagar i all ära, men det finns mycket att fira konstant. Alltid finns det väl något som är värt en tårtbit eller tre? Och så lite skönsång men framför allt uppmuntran till någon i vår närhet som behöver just det, ja, det kan aldrig skada.

Varje söndag FIRAR vi Gudstjänst, vi gör vad vi kan för att hälsa och se de besökare som kommer till oss och det bästa vi vet är när en människa tar emot Jesus i sitt hjärta. Då min vän, då blir det FEST de luxe och party i himlen vill jag lova!

Om ingen annan firar just dig så vill vi göra det, för Gud firade den dagen du formades i din mammas mage och Han jublade den dagen du såg dagens ljus. Livet är långt ifrån alltid en fest, jag är fullt medveten om det. Men vi har en Gud som är med i Livets alla dagar, från festdagarna till de riktigt tunga när Livet känns som ett kompakt mörker… så just därför ska vi försöka fira allt, stort som smått, som går att fira där vi går Livsresan fram. Gör vad du kan för att lysa upp ett rum med din närvaro, så det inte blir tvärtom - ljus och trevligt när du går därifrån.

Nu mina vänner ska jag väl baka en tårta… imorgon fyller jag 53 år och det har jag aldrig varit förut. Happy Birthday to me! Kom gärna och FIRA med oss på söndag, det skulle vara en FEST att få träffa just dig.

Jeremia 29:5

”Innan jag formade dig i morderlivet utvalde jag dig…”

Hälsningar från

Ulrica - fortfarande 52 år (!)

Ulrica Stenstrand