Var inte orolig.

”Pappa, nu är du orolig” sa vår dotter Victoria när hon var liten till Pappa PJ och med de orden menade hon inte orolig i ordets rätta bemärkelse, hon menade att han inte var rolig :) Vi skrattade gott åt hennes ordval lika mycket skrattade vi när hon trodde att Expressen gav ”flugor” istället för ”getingar”. Barn alltså. De är en Gudagåva och balsam för själen.

Jag är så tacksam att jag njutit av varje säsong våra älskade barn har varit och fortfarande är i. För att inte tala om de små barnbarnen. Gode min värld. Jag njuter av varenda sekund jag får förmånen att vara med dem!

Kanske har jag fel, men eftersom vi sitter mycket i samtal maken och jag märker jag en ökning när det gäller orolighet, på djupet, hos många människor. Förr tycktes människor ta ”dagen mer som den kommer” men idag finns en oro inför framtiden, barnen, miljön, politiken (!), mitt eget liv och mycket mycket mer. Det kan bli som en lavin, oron bara ökar i sin framfart och förstör mitt eget och många människors liv runt mig. Tokigt. Synd.

Nästa vecka fyller jag 53 år och jag kan verkligen säga att tryggheten ökar och oroligheten minskar med åren, i alla fall i mitt fall :) Vi vet egentligen ingenting om morgondagen, vad som helst verkar kunna hända. Så - vad hänger du upp ditt liv på? Din familj? Dig själv? Din man? Ditt jobb? Din stackars pastor? Poff - allt vad det gäller trygghet på jorden kan försvinna på nolltid. Självklart kan det göra oss oroliga om vi ”trycker på den knappen”, men varför göra det?

Livet är på riktigt och sanningen är att vad som helst kan hända, därför är det en enorm trygghet att lägga gårdagen, idag men framför allt morgondagen i Guds händer, Han som redan är i din morgondag, han finns redan i nästa vecka, nästa år, till och med i nästa årtioende. Om nu Herren dröjer och vi får leva (som min kära morfar alltid sa med mungiporna lite lätt nedåthängande).

Visserligen var kanske människorna mindre oroliga förr, men inte var det roligare eller bättre förr!? Nej, jag har varit med ett tag nu och allt blir vad vi gör det till. Inklusive nuet. Det bästa ligger alltid framför.

Du ska känna dig trygg och inte vara orolig, utan ha roligt. ”Njut av Livet där du är medan du är på väg dit du ska”.

1 Petrusbrevet 5:7

”Och kasta alla era bekymmer på honom, för han har omsorg om er”.

Vilken trygghet när Gud själv lyfter mig upp i sin trygga famn, viskar milt och mjukt i mitt öra ”Var inte orolig, I got you!”

Imorgon (lörd 22 september) har vi en heldags konferens för kvinnor i alla åldrar, nationaliteter och storlekar - det är dags för Celebrate Her 2018. Vi kommer be för och med dig, äta och fika ihop med dig, skratta och kanske fälla en tår eller tre tillsammans.

Det finns nog mycket, stort och smått som jag skulle kunna vara orolig för när det gäller morgondagen, men det är jag inte. Tvärtom. Gud är redan i min morgondag och lägger allt till rätta på bästa sätt.

Jag ser fram emot lördagen och få förmånen och glädjen att välkomna alla härliga ladies! Ses imorgon - We Celebrate You! Temat i år är VÄLKOMMEN HEM och vi ska försöka göra allt för att välkomna hem just DIG! Vi ses.

Hälsningar från

Ulrica - trygg

Ulrica Stenstrand