En riktigt bra morot.

Jag älskar morötter. Kokta, ugnsrostade, rårivna morötter med lite citron ”oppanpå” (som mamma säger) eller rå, knaprig och go. Och du har väl testat stuvade morötter med lite vitkål i? Mumsfilibaba. Morötter är gott, billigt och nyttigt.

Hösten 2017 mådde jag lite sisådär i min kropp och därmed i min knopp. Att jag är värd mycket har jag alltid vetat :) Men mina blodvärden, tja, det var lite sämre med dem. Jag gick till doktorn för att kolla upp allt, från topp till tå. Det visade sig att hela jag var ur balans.

Farbror Doktorn gav mig två alternativ:

  1. Ta blodtrycksmedicin.

  2. Komma i form med kroppen och kolla mina värden ännu en gång efter några månader.

Utan betänketid valde jag alternativ nummer två. Jag tog mina värden i näven och gick till en personlig tränare, en dam i min egen ålder som heter Catarina. Vi möttes tre gånger i veckan under ett halvår. De första tre månaderna var jag svimfärdig varje gång vi möttes, det syntes verkligen att jag hade mina rötter i BLEKinge :) Jag var vit som ett lakan varje gång jag tränade.

Men Catarina gav inte upp, konstigt nog trodde hon att jag skulle klara den här hälsoresan. Och tänk vad skönt när någon tror på oss, eller hur? Catarina blev personlig men inte för privat och det passade mig perfekt. Jag gillar integritet. Vi tog bokstavligen talat ett steg i taget.

Alla behöver vi ha en riktigt bra ”morot” som motiverar oss att ständigt sträva efter att bli lite bättre. Mina två små ”morötter” heter Ingrid och Greta, våra små barnbarn. Jag vill enkelt kunna komma ner på golvet och leka med dem, och gärna lika lätt komma upp från golvet också.

Efter ett halvår med Catarina som personlig tränare / coach tog jag alla mina värden åter igen och nu var allt perfekt. Tänk att den styrkan satt i mig, det visste jag faktiskt inte.

Nu får du inte tro att jag lever på knäckebröd och vatten varje dag, för det gör jag inte. Men jag äter nyttigare (äter dock lakrits ibland, men numera ”bara” på fredagarna) och framför allt rör jag på mig oftare och mer regelbundet. Jag gjorde den här hälsoresan för min egen skull, för min familjs skull och för alla nära och kära vänner runt mig.

Med allt detta sagt säger många att ”sötsuget försvinner” efter några veckor. Nej, det gör det inte. Inte för mig i alla fall. Nu har jag hållit på så här i mer än ett år och sötsuget försvinner inte alls. Jag skulle istället säga att allt handlar om karaktär, enkelt men utmanande. I know.

I livet som helhet hittar du aldrig balansen, men när det gäller hälsan går det definitivt att komma i bättre balans. Mitt eget balanssinne är något vi jobbat mycket på under året Catarina och jag. Jag var som en elefant i ett glashus i början, men nu… är det bättre :)

Ingen kan komma i form åt dig, ingen annan kan ta ansvar för ditt liv än just du.

Gud vill att vi ska vara rädda om våra kroppar så vi blir den bästa versionen av oss själva. Han ger inga fysiska morötter direkt men han ger kraft, mod och styrka att ständigt ta nästa steg. Det bästa av allt är att Han tror på mig och på dig. Världens bästa PT!!!

En miljö nära Guds hjärta är bästa sättet att komma i balans på Livets alla områden.

2 Tim 4:7 ”Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat loppet, jag har bevarat tron”.

Jag springer mitt lopp och du springer ditt. Och du. Jag, som aldrig trodde jag skulle kunna springa i mer än 30 sek springer nu… betydligt längre än så. Kan jag, så kan du komma i bättre form. Vi hejar på varandra, eller hur? Heja dig!

En sak till. Det sägs att det är svårt för kvinnor som är 50+ att tappa kilon och komma i form. Det stämmer inte. Som så mycket annat är det en myt som inte är grundad i sanningen. Skönt va?

Hälsningar från

Ulrica - i lite bättre form

Ulrica Stenstrand