En innerligt älskad dotter.

Tisdagen den 20 november 1990 kl 09.30 föddes Victoria Astrid Linnéa, vårt andra barn. 28 år sedan idag. Hennes storebror Robert var då 1 1/2 år ”gammal” (han kändes ju jättestor när hon kom…). Victoria vägde 2.920 gram och var 48 cm lång. En liten prinsessa.

Båda våra barn är födda på Ryhovs sjukhus i Jönköping, på den tiden bodde vi i vackra Huskvarna. Vi hade naturligtvis blivit lika glada om det blivit ännu en son, men visst var det roligt med en liten tös. Victoria fick namn efter min mormor som hette just Victoria i mellannamn.

Redan första natten sov den lilla tösabiten hela natten, åtta timmar i sträck. Inte alla spädbarn som gör det direkt, det gjorde inte Robert :) Alla barn är olika.

Familjen är oerhört viktig för oss, vi är så stolta över våra älskade barn. Vi är också oerhört stolta och så tacksamma för och över våra ingifta, vackra Amanda från metropolen Vrigstad och stilige Luke från kanadensiska Waterloo.

Det finns ett uttryck som heter ”it takes a village to raise a child”. I vårt fall har vår ”village” många gånger varit kyrkan. Vi har en fantastiskt stor släkt och många vänner, det är också vår ”village”. Barndomen med kusiner runt om i hela Sverige, det är rikedom. De luxe.

Kyrkan, inte bara Lifecenter, utan den stora globala kyrkan med kontakter och relationer inte bara för PJ och mig, utan också för våra barn, har varit ovärderlig. En del tror att kyrkvärden är liten, men det är precis tvärtom. Gud är stor, så varför skulle inte Hans kyrka vara det?

Under ett par års tid gick båda våra barn på Hillsong College i Sydney och det var just där som Victoria mötte sin Luke Boettger. Tänk att när de hade mötts åkte PJ och jag till Sydney för att hälsa på dem allihop. Robert och Amanda var nyförlovade och Victoria fick presentera sin pojkvän - Lucky Luke som jag ofta kallar honom :)

Resten är historia. Så småningom blev det både förlovning och stort bröllop i Sverige, efter några veckor hade vi mottagning även i Waterloo med och för alla kanadensare. Jag är så tacksam för både Amandas föräldrar och släkt i vackra Småland och även för Lukes fina föräldrar och släkt på andra sidan ”pölen” = Kanada.

I augusti 2017 flyttade Victoria och Luke till Lukes hemstad (Waterloo, Kanada) för att tillsammans med hans syster Emma och hennes man Brandon starta upp en ny kyrka, Slate Church (www.slatechurch.com). Det var lite kämpigt i mamma hjärtat och ibland är saknaden stor. Men stoltheten är större. Och vi tackar Gud för FaceTime :)

Varje generation går längre. Jag flyttade 50 mil ”norrut” från Karlskrona till Gurkstaden Västerås. Vår älskade Victoria lämnade Sverige, hon blomstrar och har ett fantastiskt liv i Waterloo tillsammans med Luke. Det är fantastiskt för oss föräldrar att se.

Församlingsplantering ligger väl i blodet hos familjen Stenkula. Slate Church har exploderat, de samlar idag hundratals och åter hundratals människor varje söndag, de flesta unga. Wow!

Victoria. Idag fyller du 28 år och jag ville med dessa rader på min blogg berätta hur stolta vi är över dig och hur mycket vi älskar dig. ”It takes a village to raise a child…” Vi har som föräldrar varit med och fostrat fram en fantastisk ung kvinna. Jag älskar dig till månen och tillbaka, eller kanske rättare sagt, till Kanada och tillbaka :)

Vi ses till jul min älskade dotter! Vicke Ticke Luringen Min! Stort GRATTIS på födelsedagen världens bästa Victoria. Gud var på gott humör när han skapade dig. När jag blir stor vill jag bli som du.

”I’m proud of many things in life, but nothing beats being a mother”.

Hälsningar från

din lilla mamma

Ulrica Stenstrand