Dina steg räknas. #WalkForFreedom

”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”.

Världen är upp och ner allt som oftast. Det finns mycket som är rätt, men väldigt mycket som är raka motsatsen.

Att det finns människor som säljs som slavar är en en ofattbar tragedi som miljoner människor lever i. Jag träffade en av de människor som har sålts genom human trafficking, för hennes del började helvetet i Köpenhamn. Vi kan kalla henne för Sara, en ung kvinna som hade stora planer för framtiden.

Sara är född och uppvuxen i ett fattigt land långt härifrån, hennes familj informerade henne om att ”jobb” och ”bostad” väntade i Skandinavien. Det gjorde det inte. När Sara kom till ett av våra ”fina” länder här i Norden blev hon våldtagen, det bröt ner henne totalt och hon blev gravid vid våldtäkten. Nio månader senare tog hennes förövare hennes nyfödda bebis, sålde barnet och även henne vidare, fortfarande befann hon sig i Skandinavien.

Låter det nästan väl magstarkt? Finns verkligen sådan ondska? Ja, ovanstående berättelse är sann. Saras story är inte den enda, det finns tyvärr trafficking över hela Sverige, troligtvis även i den stad där du bor. Det finns i Västerås och exakt hur illa det är kommer du får mer information om på lördag då det är dags för årets #WalkForFreedom

Det finns mycket som ibland känns utmanande i mitt liv och jag möter många tragedier i människors liv eftersom vi jobbar med just människor, från vaggan till graven.

Men ovanstående (sanna) berättelse får i alla fall mig att lyfta blicken och inse att det finns människor som blivit fråntagna sin röst och sitt människovärde. Men det stämmer inte. Alla människor är lika mycket värda, eller hur?

På lördag går tusentals människor #WalkForFreedom över hela världen, en tyst manifestation för Sara och alla som är i liknande fruktansvärda, avskyvärda situation. Gå för Sara, gå för hennes bebis, gå för alla dem som inte kan gå själva.

Info och registrering sker på vår hemsida www.lifecenter.se - det kostar ingenting förutom någon timme av din tid.

Du kan läsa mer om den organisation vi samarbetar med (A21) här: www.a21.org

Det är i år 10 år sedan A21 startades av Christine och Nick Caine. Det firar vi genom att, tillsammans med resten av världen, slå alla rekord i antal människor som går globalt för alla dem som inte har en röst. Du kommer väl?

Dina steg räknas. Var med och gör skillnad på riktigt.

I Västerås möts vi i Vasaparken kl 12.00. Varmt välkommen!

Jeremia 29:11

”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp”.

Hälsningar från

Ulrica - Medmänniska

Ulrica Stenstrand