Bästa julstämningen.

Det var en gång ett litet gossebarn som föddes i september 1911, den lille pojken fick namnet Göte. Samma år, på självaste julafton, dog Götes unga mamma. Sorgen och smärtan var naturligtvis överväldigande för Götes pappa som lämnades ensam med sin lille son. Sorgen blev om möjligt ännu större eftersom det var just på julafton detta tragiska hände.

Lille Göte fick flytta hem till sin farmor och farfar fram tills han var åtta år, då gifte hans pappa om sig med en ny kvinna, han flyttade hem igen och fick många nya halvsyskon så småningom. Göte och alla hans syskon fick en mycket fin barndom fastän den mycket tragiska starten där på julaftonen 1911.

Göte växte upp och blev en mycket driftig ung man, gifte sig och fick två fantastiskt fina döttrar. I 40-års åldern startade denne mycket uppfinningsrike man flera blomstrande företag som växte sig stora i den lilla staden Mullsjö där Göte bodde med sin familj.

Den här mannen, Göte, var morfar till min Per-Johan. Den kan tyckas att Götes liv började lite ”taffligt”, vad ska det då bli av det här gossebarnet som miste sin mor i så unga år? Jo, det kan jag berätta för dig. Göte var som ”Uppfinnar-Jocke” himself och hade nästan 400 anställda när han gick i pension. Jag fick förmånen att möta Göte när jag kom in i familjen Stenstrand, jag mötte också Per-Johans otroligt mysiga mormor Karin, och de två döttrarna Berit (min svärmor) hennes syster Margareta är högst aktiva än idag.

Tänk att det som började lite haltande blev så bra. Göte och Karin fick ”bara” två döttrar, men de gav dem hela ELVA barnbarn och i skrivande stund har jag tappat räkningen totalt hur många barnbarnsbarn det är… men (nästan) oändligt många är det. Detta fantastiska par var trogna i sin tro på Gud, sitt vackra Mullsjö och dess fina Pingstförsamling livet igenom. Otroligt vackert! Jag älskar trofasta människor som håller ut och inte ger upp.

Gud räknar aldrig ut det som ser lite ”ynkligt” ut för oss människor, tvärtom. Jag tycker ofta Gud använder människor som fått börja lite ”stapplande” här i livet.

Jesus föddes mycket enkelt i ett stall på julafton för över 2000 år sedan. Det såg nog inte mycket ut världen, men inget kunde vara mer fel. Den natten förändrades världen för alltid, inget blev detsamma igen.

”Life is not about who you once were, it is about who you are right now, and the person you have the potential to be. Winners never quit, and quitters never win.”

Gud avslutar alltid allt han påbörjar.

Jesus kom till oss så att vi kan komma till honom, så enkelt är det. Att tro på Jesus är inget komplicerat, vi är skapade för att han en relation med Honom.

Julafton 2017 kan bli julen då du och din familj läser julevangeliet tillsammans för första gången. Julen är nämligen mer än julklappar, skinka och en och annan köttbulle. Julens budskap är livsförvandlande och helt fantastiskt, och det bästa är att det är tidlöst och gäller från generation till generation.

Hur 2018 blir kan vi bara spekulera i, allt blir vad man gör det till, det gäller även år 2018. Det bästa du kan göra är att lägga även det året i Guds händer, Han, bara Han vet vad som kommer hända under nästa år. Och året därpå, och året därpå… Vilket trygghet att samarbeta med Honom.

Ja, nu är vi där igen. Mysigt!

”Julen med sin glada sång, kommer till oss än en gång.

Själ, det glada bud mottag. Frälsaren är född idag!

Sjung det ut kring våra nejder, sjung det ut till syd och nord!

Ära vare Gud i höjden, och frid på jord”.

Detta var det sista blogginlägget 2017.

Fortsättning följer 2018, om Herren dröjer och vi får leva som min morfar alltid sa  Man vet ju aldrig.

Jag önskar dig en VIT, nykter och härlig jul på livets alla områden. Kom ihåg stämningen min vän, en härlig gudomlig stämning är den bästa presenten du kan ge din familj. Be en bön och tacka för allt som du varit med om under 2017 och be om Guds välsignelse rakt in i 2018 för dig och de dina.

God Jul! Gott Nytt År!

Kör försiktigt i Jultrafiken.

Varma Julhälsningar från

Ulrica – tillfällig Tomtemor

Ulrica Stenstrand