Fylld av förväntan – några tips inför 2016

Men de som hoppas på Herren får ny kraft, de lyfter med vingar som örnar. De skyndar i väg utan att mattas, de färdas framåt utan att bli trötta. – Jesaja 40:31

Ett nytt år ligger framför oss och ett annat avslutas. Varje år fylls vi av förväntan inför det som skall komma och analyserar det som varit. Tänk att kunna se framåt och våga drömma sig bort i det stora genombrottet.

Jag måste erkänna att jag gillar tanken på förändring men jag är medveten om att alla inte gör det. En del fylls av prestationskrav, många får plötsligt infallet att banta eller motionera, springer till gymet och köper ett årskort som för de flesta snart ligger och skräpar.

Nåväl, jag tror vi alla behöver göra bokslut. Stänga böckerna för att kunna se framåt. Sätta oss ner och tänka igenom livet och våra kalendrar. Värdera det som varit bra och förändra det som varit sämre, men också att tänka i det längre loppet. Hur vill jag att mitt liv skall vara om tio år. Det händer ju inte bara utan kommer vara ett resultat av många små målmedvetna beslut.

Låt mig ge dig några tips inför ditt nya 2016.

Våga lev med förväntan

Det är så tråkigt med människor som gått på myten om att inte förvänta sig något för att man inte skall bli besviken. Förväntan är högst bibliskt och Gud älskar när vi drömmer, arbetar och lever med en förväntan på att livet Han skapat kan ge oss mer av Honom, Guds vilja och allt Han lovat.

Guds nåd ger oss kraft att glömma det som ligger bakom oss och sträcka oss mot det som ligger framför. Gud älskar att vända blad och skapa nya möjligheter.

Planera din förändring

Sätt dig ner och fundera på var du vill ta vägen med ditt nästa, bästa år. Hur skall ditt liv se ut och vad vill du arbeta med. Få ner det på papper i några enkla punkter och låt dokumentet leva genom att du lägger det någonstans där du kan se det och återkomma till det. Jag och Ulrica har en tydlig målbild av var vi vill vara om tio år. Det finns på papper och vi arbetar för att komma dit.

Hjälp andra att nå sina drömmar

Livet är fullt av människor som drar ner andra, men så skall vi inte leva. Lyft andra och lev ett liv där du ger andra mod och kraft att röra sig framåt. Låt inte dina egna misstag eller besvikelser projiceras på andra. Låt dem istället vara erfarenheter som hjälper andra att bryta igenom.

Tala tro och lyft din familj, dina kollegor eller klasskamrater. Bli den där personen som tror när inte andra tror, hoppas när andras hopp är ute och som inspirerar andra att sträcka sig långt och sikta mot stjärnorna.

Gör något praktiskt med din förväntan

Det är alltid första steget som är skillnaden, låt mig ge dig några exempel.

  • Vill du lära dig mer om Bibeln – signa upp dig för Evening College, börja målmedvetet läsa din Bibel, ta med dig den och en anteckningsbok på gudstjänsterna.
  • Vill du få koll på din vikt – köp en våg och börja promenera. Installera en bra app på telefonen exempelvis My Fitness Pal eller varför inte signa upp dig för ett motionslopp och börja träna med ett mål.
  • Om det gäller din ekonomi – börja din förändring med att göra en budget, hjälp finns också online. 
  • Har du drömmar om att starta ett företag eller förvalta din ekonomi bättre – gå en kurs exempelvis Focus Business School i Lifecenter i vår. 
  • Vill du komma i andlig tjänst – börja tjäna där du står och varför inte gå med i ett team.
  • Vill du leda människor till Jesus – starta eller gå med i en connectgrupp och prioritera den där fikastunden med någon.

Det viktigaste är inte det omedelbara resultatet utan att man rör sig i en riktning mot det liv som du vill ha i framtiden.

Från mig och Ulrica och ledarskapet i Lifecenter – GOTT NYTT ÅR!