Få ut mesta möjliga av påsken

Vi är mitt inne i påsken. Här får du några punkter på hur du får ut det mesta av vår största högtid.

 

Tillbringa tid med de du älskar

Strax innan Jesus är påväg att gå igenom de värsta timmarna under sitt 33 år långa liv väljer Han att tillbringa sina sista timmar med sina närmaste under det som vi idag kallar för nattvarden. Även vid korset hade släkt och vänner samlats och vi vet att även Hans mor var där.

Något av det mest värdefulla vi har är vår familj och våra vänner. Tillbringa helgen med dem. Om det är möjligt, inkludera nya människor i din värld och fira tillsammans.

 

Fördjupa dig i händelserna kring påsken

Påsken är inte framförallt ett budskap utan en händelse. En extraordinär händelse får vi tillägga som kan smälta det hårdaste hjärtat och förvandla liv. Två sätt att fylla sig själv med detta är att läsa de sista kapitlen i evangelierna och lyssna på vår podcast.

 

Gå till kyrkan

Vi ska inte bara minnas och fira Jesus död och uppståndelse, vi behöver också upphöja och tacka Gud för allt som Han har gjort för oss. Bästa sättet att göra det på är tillsammans med Guds kyrka. ”Där två eller tre samlas därför att de tillhör mig, där ska jag vara med dem”, står det i Matt 18:20. När vi samlas som kyrka representerar vi Jesus själv.

Passa på att gå till kyrkan under helgen och finns du i Mälardalsregionen så är du mer än välkommen till Lifecenter.

 

Påskpynta och ät godis

Och till sist: Klä ut dig till påskkärring, måla ägg, fjädra kvistar och ät en massa godis. Inget måste, men det är kul!

Glad påsk önskar vi i Lifecenter!